بورس کالا
بازار بورس دیگری که شاید کمتر دچار تحولات خاص شود، بورس کالا است. بورس کالا بسته به نوع جنسی که در آن مد نظر است، میتواند خطر پذیری بیشتر یا کمتری داشته باشد.
به طور کلی بالا رفتن ارزش کالا، ریسک پذیری بیشتر را نیز به همراه دارد؛ مثلاً بورس طلا یکی از همین موارد است که قیمت آن تا حدی به ارز و مناسبات سیاسی نیز مربوط میشود.
مراحل مدیریت ریسک در انواع بورس
شناسایی عوامل خطر، جزو اولین مراحل مدیریت ریسک در بورس است.
هر چقدر هم فردی با روحیه خطرپذیری بالا باشید، اگر تحلیل درستی از شرایط خطر ساز نداشته باشید، با مشکل مواجه خواهید شد. در بورس هم نیاز دارید تا عوامل مختلفی که باعث کاهش سود یا زیان دهی و از بین رفتن ارزش سرمایه را به دنبال دارد، بشناسید.
مرحله بعدی برای مدیریت ریسک، آمادگی برای واکنش به خطرات است. کسانی که به خوبی منابع خطر را میشناسند، متوجه خواهند بود که در صورت بروز هر اتفاق چگونه اثر آن را کمتر کرده یا از بین ببرند.
به عنوان نمونه، در صورت مشاهده برخی تنشهای خاص در حوزه سیاست و احتمال تغییر وضعیت بازار، قبل از اتلاف وقت، محل سرمایه خود را تغییر میدهند.
موضوع دیگر که به ویژه برای کارگزاران و سهامداران مدنظر قرار میگیرد، پایش مستقیم احتمالات و متغیرهای گوناگون است. به این معنی که شاید نتیجه هر تغییر به صورتی که قبلاً خود را نشان داده، نباشد.
به عبارت دیگر مدیریت ریسک هر بار ما را با درسها و تجربیات تازهای مواجه میکند و افرادی که بسیار خطر پذیر و حرفهای هستند، به همان اندازه نیز از خطر پذیری عجولانه و هیجانی پرهیز میکنند.