تعادل مصرف کننده
منظور از تعادل مصرف کننده تنظیم درآمد مصرف کننده به بهترین وجه ممکن است؛ به صورتی که مطلوب ترین تخصیص در مورد تهیه کالاها و خدمات مصرفی اعمال شود؛ به طوری که این امر، متضمن حداکثر ارضای منافع اقتصادی مصرف کننده باشد.
تعادل تولیدکننده
در تولید و عرضه، هزینهها و قیمت تمام شده مبنای عرضه و تعیین تعادل تولیدکننده است. تعادل تولیدکننده به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ که از آن جمله میتوان به وضع بازارها از نظر رقابتی و غیر رقابتی بودن اشاره کرد. در بازار رقابتی (از دید مارژینالیست ها) تعادل مطلوب بنگاه، وقتی حاصل میشود، که هزینه نهایی کالا برابر با قیمت فروش باشد و در بازار انحصاری، تعادل در محل تلاقی منحنی هزینه نهایی با منحنی عایدی نهایی بهدست میآید و در بازارهای دیگر نقطه متفاوت است.
تعادل در سطح کلان
در اقتصاد کلان، وضعیت تعادل وضعیتی است که در آن مخارج کل برنامه -ریزی شده برابر با عرضه کل کالاها و خدمات است. مخارج کل برنامهریزیشده شامل مخارج مورد درخواست خانوارها، بنگاه های اقتصادی و دولت است. عرضه کل نیز عبارت است از ارزش پولی مجموع کالاها و خدمات تولیدشده در یک سال.
عوامل برهم زننده تعادل
میتوان به سلیقه مصرف کنندگان و تغییر آن در جریان رونق اشاره کرد. همچنین امکان دارد هزینههای تولید، بهویژه سطح مزدها و قیمت مواد اولیه نیز افزایش پیدا کند. در یک دید کلیتر، هر عاملی که موجب تغییر عرضه و تقاضا و یا هر دو گردد، موجب عدم می شود. در دوران رونق فعالیت ها، امکان بیشتری وجود دارد که فشار اتحادیههای کارگری شدت پیدا کند و آنان خواستار افزایش سهم کارگران در توزیع درآمدهای اضافی شوند.
موانع توسعه اقتصادي:
دراینجا لازمست علل و عواملی که باعث عدم توسعه اقتصادی کشورها می شوند را به اجمال برشمرده و آنگاه نقش تعاون را در مرتفع نمودن این موانع بیان نماییم.
الف – فقر ودورهاي باطل فقر
ب- کمبود سرمایه
ج- موانع اجتماعی – فرهنگی
نوبت چاپ: اول
جهت پاسخگویی به سؤالات و تهیه کتاب مربوطه می توانید از طریق گزینه خرید محصول و پل ارتباطی انتشارات عطران اقدام نمایید:
دفتر مرکزی انتشارات عطران: 66191000 -021
شماره تلگرام پشتیبانی (24 ساعته): 09108172896