جنبههای مدیریت مدرن
در اینجا سه جنبۀ اصلی مدیریت مدرن مورد توجه قرار میگیرد: مدیریت مالی و تغییرات ایجاد شده در سیستم بودجهبندی که در بخش دولتی از اهمیت خاصی برخوردارند؛ مدیریت امور کارکنان و مدیریت عملکرد (آگرولد، 2009).
در الگوی سنتی، تنظیم و کنترل «عملکرد» مورد توجه نبود و در سایر اجزای مدیریت داخلی و در رأس آنها در بودجهبندی فقط بر تنظیم و کنترل درون دادهها تأکید میشد و برون دادهها یا میزان تحقق اهداف مورد توجه نبود. در حال حاضر، عقیده بر این است که توجه مدیریت مدرن نیز پا به پای سایر تغییرات ایجاد شده در الگوی مدیریتی دولت، بر دستیابی به «نتایج» متمرکز شده است.
عقیده بر این است که مدیریت مالی مهمترین بخش مدیریت داخلی دولت است. در حقیقت توانایی جمعآوری مالیات و هزینه کردن آن، وجه تمایز نهاد دولت از سایر بخشهای جامعه است. میتوان استدلال کرد که در حال حاضر، مدیریت مالی، مدیریت امور کارکنان با مدیریت عملکرد را نیز شامل میشود و یا از تجمیع این دو مدیریت، استراتژی جامعتری مانند «مدیریت مالی پیشرو» در انگلستان یا «برنامه بهبود مدیریت مالی» در استرالیا به وجود آمده است. لازم به یادآوری نیست که «بودجۀ» دولت، مهمترین بخش مدیریت مالی، یا مرکز فعالیت بوروکراسی میباشد (میلر و همکاران، 2008).
بودجهریزی در بخش عمومی ناظر بر پیشبینی منابع و مصارف مالی برای انجام مأموریتها و وظایف دولت است. به طور کلی بودجه عمدهترین ابزار توسعه برنامهها و سیاستهای دولت است. استفاده از بودجه بهعنوان ابزار سیاستگذاری با برنامهریزی، به این منظور صورت گرفت که سیاستهای مالی در جهت مقاصد اقتصادی تنظیم شوند و از این طریق درآمدها و هزینههای بودجهای، اهداف ویژهای را برای حفظ تعادل اقتصادی و جلوگیری از بروز بحران تأمین کنند. این اهداف ویژه را میتوان «تخصيص منابع»، «ثبات اقتصادی» و «عدالت اجتماعی» ذکر کرد (ویلداوسکی هارون، 1979).
بنابراین باید توجه داشت که مالیه عمومی و نظام بودجهریزی کارکردی از حاکمیت سیاسی حقوقی کشور و بازتابی از روابط میان عوامل تصمیمگیری و اجرایی بهعنوان چرخه حقوقی مدیریت بخش عمومی است. در این تعریف، اطلاعات بودجهای بازتاب مالی و اعتبارات تصمیمهای اجرایی و محدوده بودجهریزی مترادف یا منطبق با چارچوب فعالیتهای دولت است (ویلداوسکی هارون، 1986).
نوبت چاپ: اول
جهت پاسخگویی به سؤالات و تهیه کتاب مربوطه می توانید از طریق گزینه خرید محصول و پل ارتباطی انتشارات عطران اقدام نمایید:
دفتر مرکزی انتشارات عطران: 66191000 -021
شماره تلگرام پشتیبانی (24 ساعته): 09108172896