انتشارات عطران: کتاب “چطور تحت حمایت مالی همسرمان باشیم نه حمایت کننده” به قلم “خانم فاطمه نیک سرت”
زندگی مشترک پازلی است که اجزای آن را زن، مرد و مجموعه روابط بین آنها شکل میدهد؛ پس باید آن را به شکلی چید که همهچیز باهم هماهنگ باشد. نحوه ارتباط زن و شوهر تعیین میکند که آیا پول، خانه و ماشین، باعث اختلاف میشود و یا وسیلهای برای ادامه زندگی!
از نتایج پرسشنامهای، دلیل اصلی دعوای 70 درصد زوجین «پول» است که طبق گفته افراد شرکتکننده در این پرسشنامه خرید بیشازحد، بودجهبندی مسائل حمایت مالی و بدهی، بزرگترین عامل برای بحثوجدل در بین آنها بوده است.
پنهانکاری و دروغگویی زوجین در ارتباط با مسائل مالی را می توان نوعی خیانت مالی آنها به هم دانست؛ قانون و عرف تشکیل زندگی مشترک، دروغ گفتن و پنهانکاری همسران را تقبیح میکند.
متأسفانه برخی از مردان باوجود داشتن شغل مناسب همیشه خودشان را بیپول نشان میدهند تا همسرشان تقاضایی از آنها نداشته باشد؛ عدهای دیگر هم شاغل بودن زن را دلیلی برعدم پرداخت هزینههای ماهانه به او می دانند.
ضربالمثل حساب حساب است و کاکا برادر باور نادرستی است که نباید وارد زندگی مشترک شود لذا اگر مرد و زن هر دو شاغل هستند و درآمد دارند، نباید مباحث مالی زندگی مشترکشان را بر اساس این الگو ترسیم کنند. همچنین اگر زن تمام درآمد خود را در خانه هزینه کند ممکن است همسرش دیگر تن به پرداخت هیچ هزینهای در زندگی ندهد و انتظار داشته باشد که تمامی مخارج بر عهده زن باشد.
آیا زوجین باید حساب مشترک داشته باشند یا خیر؟
داشتن حساب مالی مشترک در زندگی، کاملاً توافقی است. نمیتوان قانون مشخصی وضع کرد که چون زندگی مشترک است پس حساب بانکی هم باید مشترک باشد. در این امر زوجین باید قبل از باز کردن حساب به شناخت کافی از یکدیگر رسیده و درباره نحوه برداشت پول از حساب مشترک توافق کنند.
اگر یکی از طرفین نیاز به برداشت پول داشت، حتماً با مشورت همسر این کار را انجام دهد؛ ممکن است یکی از طرفین ریسکپذیر و ولخرج و دیگری محافظهکار و اقتصادی باشد در این صورت داشتن حساب بانکی مشترک توصیه نمیشود.
بااینحال حساب بانکی مشترک علاوه بر اینکه باعث اتحاد و اعتماد بیشتر طرفین میشود، درصورت عدم توافق میتواند اختلافات و مشکلات زیادی را نیز بهوجود آورد.
در مسائل مالی، وظیفه زن طرح نیاز و وظیفه مرد تأمین حمایت مالی است. همچنین: «خداوند برای هر پدیده یک شأنی آفریده و برای آن تکلیفی مقرر کرده است؛ به خورشید شأن گرمی و نور داد، به آب زلالی و شفافیت بخشید، به زن شأن نرمی و لطافت و برای مرد تکلیف تأمین دهندگی قرارداد.
زمانی که پیامبر گرامی اسلام (ص) امورات را در تقسیم کارکردهای زندگی بین حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) تقسیم میکرد فرمود: کار در خانه برای فاطمه و کار بیرون برای علی است. این به معنای این نیست که فاطمه(س) از خانه بیرون نیاید چراکه تاریخ، فراوان از فعالیتهای حضرت فاطمه (س) در اجتماع ازجمله مساجد یادکرده است؛ مبنا بر اساس شأنی است که خداوند برای مرد مقرر کرده است. خداوند زن را لطیف آفرید و از همین جهت او را امام، مدیر و نبی قرار نداد چراکه باروحیه زن در تعارض است.
متأسفانه زنان امروز به میدان پراسترس اشتغال آمدهاند که این مسئله دو آسیب را به همراه دارد: 1- نرمی و لطافت زن را تلف میکند. 2- شأن تأمین دهندگی مرد را به باد میدهد؛ ازیکطرف اشتغال استرس و تنشهایی کاری به زن وارد میکند و از طرف دیگر گاهی مرد متوقع میشود و انتظار دارد زن تأمین یکسری از مخارج را بر عهده بگیرد اما ازآنجاییکه زن تأمین معاش را وظیفه مرد میداند تعارض و اختلافات بین آنها شروع میشود.
نوبت چاپ: اول
جهت پاسخگویی به سؤالات و تهیه کتاب مربوطه می توانید از طریق گزینه خرید محصول و پل ارتباطی انتشارات عطران اقدام نمایید:
دفتر مرکزی انتشارات عطران: 66191000 -021
شماره تلگرام پشتیبانی (24 ساعته): 09108172896