سید محمد رضا حسینی علی آباد: نویسنده “هر آنچه که بایستی از خبر وخبر نگاری دانست” نشر ملی عطران
به نام بهترین مهندس جهان هستی
مهندس سید محمدرضا حسینی علی آباد کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی مکانیک طراحی کاربردی به اتمام رسانده است. ایشان با توجه به علاقه فراوانی که به آموزش و پژوهش دارند، توانسته اند تا این لحظه چندین دوره و کارگاه آموزشی را برگزار نمایند. همچنین وی تا به اکنون 53 مقاله را در نشریات و کنفرانس ها به چاپ رسانده است.
ایشان به عنوان نگارنده و مخترع فعال تا اکنون چندین اختراع و کتاب را در کارنامه پژوهشی خود دارد. همچنین وی جوایز متعدد و گوناگون از جشنواره های ملی و بین المللی را کسب نموده است.
هم اکنون ایشان سردبیر 6 نشریه و دبیر اجرایی کنفرانس ها هستند و عضو کمیته علمی و داوران چندین کنفرانس و عضو هیئت تحریریه چند نشریه می باشند.
از دیگر فعالیت های ایشان میتوان به خبرنگاری اشاره نمود.
ایشان در آخرین فعالیت علمی خود تالیف هر آنچه که بایستی از خبر و خبرنگاری دانست را بر عهده گرفته است.
به نقل از مهندس سید محمدرضا حسینی علی آباد:
امروزه یکی از نیازهای جامعه داشتن علم ارتباطات می باشد و بحث اطلاع رسانی نیز در کلیه امور اعم از سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهتگی و … نیازمند علمی است که بتواند آن را انتقال دهد. یکی از طرایق مهم این علم، خبرنگاری و خبر نویسی است. امروزه رسانه ها وظایف مهمی در انتشار اخبار جهت آگاهی مردم از وقایع و رویدادهایی که رخ می دهند، دارند. لذا اینجانب با همکاری دکتر سید فخرالدین طاهرزاده موسویان کتابی تحت عنوان هر آنچه که بایستی از خبر و خبرنگاری دانست را به تحریر در آورده ایم
در بخشی از کتاب می خوانیم:
برای آگاهی افراد از رخداد های جدید، تنها اعلام وقوع رویداد کافی نیست، بلکه باید چگونگی وقوع آن را نیز بیان کرد تا مفهوم و ارزش خبر، شناخته و حس کنجکاوی های مخاطبان ارضا شود. به همین دلیل، در پی اعلام هر واقعه، بی درنگ، صحنه وقوع و شرایط و علل آن تشریح می شود و کسانی که در آن شرکت دارند یا از آن اثر می پذیرند، معرفی می شوند. بنابراین، خبرنگار پیش از هر چیز باید به شناسایی دقیق خبر بپردازد و با استفاده از دیده های خود یا استناد به گزارش های معتبر دیگران، جریان حقیقی آن را بیان و کیفیت و آثار آن را به خوبی تشریح کند. با این شیوه، حقیقی بودن، نو بودن و جالب بودن خبر نیز که مهم ترین صفت های آن را تشکیل می دهند، رعایت خواهد شد. به طور کلی، هر خبر، هر چند کوچک و کوتاه باشد، باید با توجه به اطلاعات مربوط به عناصر زیر تکمیل شود:
_ شخص یا اشخاصی که در واقعه شرکت یا مداخله دارند یا واقعه به گونه ای به آن ها ارتباط پیدا می کند،
_ موضوع و نوع واقعه، یعنی آنچه واقعه را تشکیل می دهد،
_ علت و انگیزه ای که سبب ایجاد واقعه شده است،
_ چگونگی وقوع که ترتیب و کیفیت واقعه را مشخص می کند،
_ مکان وقوع و زمان آن
این عناصر را در اصطلاح “عناصر خبر” می نامند که در واقع، ستون هایی اصلی هستند که خبر بر آن ها استوار می شود. دادن پاسخ مناسب به این شش عنصر و شفاف کردن آن ها در خبر، به غنا و جامع بودن آن می افزاید. عناصر خبر را می توان در این عبارت ها خلاصه کرد: کجا، که (چه کسی)، کِی (چه وقت)، چه (چه چیزی)، چرا، چگونه (چطور).
عناصر شش گانه خبر یک کلیشه و الگوست که با بیان مناسب آن ها در خبر، اطلاعات رویداد کامل می شود. به بیان دیگر، با طرح مناسب این عناصر در خبر، کمترین ابهامی برای مخاطب باقی نمی ماند و نیازهای او از محتوای خبر به میزان قابل توجهی تامین می شود. عناصر خبر با توجه به نوع خبر اهمیت پیدا می کند.
قابل ذکر است ایشان چند سال در رسانه های مختلف فعالیت پویا دارند و هم اکنون دبیر سرویس دانش و فناوری پایگاه خبری تجهیز نیوز هستند.