عنوان مقاله: بررسی میزان تولید محصولات جانبی کلریناسیون در آب شرب روستاها
نویسندگان: احسان صالحی، علی رشیدی ، مجید جمالیزاده، فرزاد اسماعیل پور
چکیده:
تامين آب سالم و بهداشتي از نظر ميكروبي، فيزيكي و شيميايي بعنوان يكي از چالش هاي انسان در جوامع و به ويژه جوامع در حال توسعه مي باشد.
اهمیت آب آلوده به عنوان یکی از راههای انتقال بیماری باعث نگرانی مسئولان بهداشت عمومی است و اهمیت آن به قدری است که WHO یکی از شاخصه های توسعه بهداشت در کشورهای در حال توسعه را تامین آب سالم و بهداشتی قرار داده است.
استفاده از کلر ارزانترین روش گندزدایی آب و فاضلاب است. کلر براي از بين بردن باكتري ها و ساير ميكروب هاي موجود در ذخائر آب آشاميدني بكار ميرود.
تشدید آلودگی منابع آب در ده های اخیر باعث افزایش غلظت آلاینده های آلی آب گردیده است .کاربرد سیستم های کلرزنی به عنوان روش متداول گندزدایی آب آشامیدنی، احتمال تولید محصولات جانبی ناشی از گندزدایی DBPS در آب تصفیه شده افزایش می یابد.
تری هالومتانها THMS اصلی ترین گروه تشکیل دهنده محصولات جانبی ناشی از گندزدایی محسوب گردیده که مهمترین آنها کلروفرم (CHCL3) برمودی کلرومتان (CHBRCL2) دی بروموکلرومتان (CHBR2CL) و برموفرم (CHBR3) بوده که از طریق تنفس، تماس پوستی می توانند جذب بدن شده و خطر بروز عوارض سوء بهداشتی در کبد، کلیه و سیستم اعصاب مرکزی را افزایش دهند.
با توجه به اینکه افزایش میزان مواد آلی در آب خام زمینه ساز تولید بیشتر ترکیبات تری هالومتال پس از گندزدایی با کلر می گردد، یکی از راهکارهای بالقوه برای کاهش تولیداین ترکیبات، به حداقل رساندن ترکیبات آلی موجود در آب خام می باشد که از این جمله سموم کشاورزی می باشند.
لذا در این تحقیق آب خام و کلرینه شده در برخی از روستاهای استان کرمان در فصول مختلف از نظر وجود ترکیبات آلی و ترکیبات تری هالومتان مورد پایش قرار گرفت .
مجموعه مقالات محیط زیست (گروه عطران)
مقاله مذکور دارای نشان ثبت ملی از سازمان اسناد بوده و مورد تأیید دبیرخانه دائمی مرکز عطران می باشد. پل ارتباطی انتشارات عطران ۶۶۱۹۱۰۰۰-۰۲۱ و پشتیانی تلگرام آنلاین ۰۹۱۰۸۱۷۲۸۹۶ می باشد. جهت دانلود فایل مقاله بر روی گزینه “خرید” کلیک نمایید: