عنوان مقاله: طراحی ساختار مدیریت بحران شهرهای کوچک و متوسط مبتنی بر ICSمطالعه موردی : شهر باغستان شهریار
نویسندگان: احمد فتحی، اسماعیل صالحی، سعید گیوه چی
چکیده:
برنامهريزي براي مدیریت در سوانح در كشور ما خصوصا در شهرهاي کوچک و متوسط (شهرهای تا 100 هزار نفر جمعیت که طبق آخرین سرشماری نفوس و مسکن مرکزآمار ایران بالغ بر 4/92 درصد از کل شهرهای کشور را شامل میشود) که داراي آسيبپذيري به مراتب بيشتري هستند و هیچ برنامه و قواعدی در خصوص مدیریت بحران برایشان تعریف نشده است، از اهميت ويژهاي برخوردار است. این موضوع به عنوان یک خلا در برنامه های مدیریت این شهرها هم چنان باقی مانده است، بنابراين بسيار ضروري است كه بخشي از برنامههاي توسعهاي كشور بدين امر اختصاص يابد، در چنين شرايطي است كه ميتوان حركت خود را در مسير توسعه پايدار در مناطق شهري تنظيم كرد.
با توجه به اينکه در شرايط اضطراری، وجود ساختارهاي درون سازماني براي مقابله با بحران داراي اهميت فوق العاده و حياتي است، در اين مقاله، با بررسي مطالعات اوليه طرح و معرفی ابعاد، عناصر و انواع ساختارهای سازمانی، به روش تحقیق كاربردي و تحقيق پيمايشي روش دلفي و با استفاده از تهیه نظرات متخصصین و تجزیه و تحلیل اطلاعات با نرم افزار SPSS ، نوع ساختار مناسب مديريت بحران و واحدهاي مورد نياز در ساختار مديريت بحران برای شهرهای کوچک و متوسط و شهر باغستان به عنوان مطالعه موردی، تعيين شده و انطباق ساختار پیشنهادی با سیستم فرماندهی حوادث ( ICS ) بررسی شده است و درنهایت راهکار عملیاتی و ابتکاری جهت استقرار و آموزش ساختار پیشنهادی ارائه شده است.
مقاله مذکور دارای نشان ثبت ملی از سازمان اسناد بوده و مورد تأیید دبیرخانه دائمی مرکز عطران می باشد. پل ارتباطی انتشارات عطران ۶۶۱۹۱۰۰۰-۰۲۱ و پشتیانی تلگرام آنلاین ۰۹۱۰۸۱۷۲۸۹۶ می باشد. جهت دانلود فایل مقاله بر روی گزینه “خرید” کلیک نمایید: