عنوان مقاله:
مطالعه کاربردهای نانوفناوری در کنترل آلودگی هوا و تصفیه آب
نویسنده:
زهرا محمدی ، سعید صفری فروشانی ، فاطمه بارانی و امید احمدی
چکیده:
در جهان امروز که در آن صنایع، مدرن و پیشرفته شده است محیط زیست ما با انواع مختلفی از آلاینده ها ناشی از فعالیت های انتی و یا فرآیندهای صنعتی پر شده است.
از جمله این آلاینده ها کربن مونواکسید کلروفلوئوروکربن، فلزات سنگین مقند (جیوه، روی، کادمیوم، کروم و سرب، هیدروکربن ها، اکسیدهای نیتروژن و گوگرد دی اکسید هستند. فعالیت های انسانی مانند نفت، ذغال سنگ و احتراق گاز، دارای پتانسیل قابل توجهی برای انتشار گازهای گلخانه ای از منابع طبیعی هستند.
علاوه بر الودگی هوا، آلودگی آب هم ناشی از عوامل مختلف از جمله دفع زباله، نشت نفت. نشت کود، علف کش ها و آفت کش هاء محصولات حاصل از فرآیندهای صنعتی، سوزاندن و استخراج سوخت های فسیلی است.
آلاینده ها عمدتا در مخلوط هوا، آب و خاک پلات می شوند، بنابراین ما نیاز به یک تکنولوژی داریم که قادر به نظارت شناسایی و در صورت امکان تمیز کردن آلودگی ها از هوا، آب و خاک باشد.
در این زمینه فناوری نانو طیف گسترده ای از قابلیت ها و فناوری را برای بهبود کیفیت محیط زیست موجود ارائه می دهد، فناوری ناو توانایی کنترل ماده در مقیاس نگر و ایجاد موادی که دارای ویژگی های خاص با یک عملکرد مخصوص هستند را دارد.
نظرسنجی رسانه ای از اتحادیه اروپا خوش بینی نسبتا بالایی با توجه به نسبت شکس اخطر در ارتباط با فناوری نانو را نشان می دهد که در بسیاری از نظرات آن ها امید به بهبود کیفیت سلامت و زندگی را با استفاده از این فناوری دارند نانو مواد، بسیار کوچک هستند و نسبت مساحت سطح به حجم بالایی دارند.
به طوری که می توان از آن برای شناسایی آلاینده بسیار حساس استفاده کرد، فناوری نانو با استفاده از فناوری مواد، فرآیندهای صنعتی و … برای جلوگیری از تشکیل آلودگی ها با آلاینده ها بکار برده می شود، بنابراین برنامه عمده فناوری نانو در زمینه های محیط زیست در سه بخش
۱- اصلاح و تصفیه از مواد آلوده
۲- تشخیص آلودگی (سنجش و تشخیص)
۳- جلوگیری از آلودگی طبقه بندی شده است
با افزایش سريع غلطت انواع آلاینده ها، توسعه ابزاری که قادر به جلوگیری از آن ها باشد لازم است .
بانک مقالات محیط زیست
مقاله مذکور دارای نشان ثبت ملی از سازمان اسناد بوده و مورد تأیید دبیرخانه دائمی مرکز عطران می باشد. پل ارتباطی انتشارات عطران 66191000-021 و پشتیانی تلگرام آنلاین 09108172896 می باشد. جهت دانلود فایل مقاله بر روی گزینه “خرید” کلیک نمایید: