عنوان مقاله:
اثرات محیط زیستی ماکروجلبک گراسیلاریا گراسیلیس و پتانسیل سنجی تولید انرژی از این زیست توده
نویسندگان: مهران پارسا، مهدی جلیلی قاضی زاده، محمدعلی عبدلی، مریم پازکی
چکیده:
ماکروجلبک ها از لحاظ صنعتی بعنوان منبع هیدروکلویید (مواد جامدی غیر بلوری پخش شد در آب) بسیار مورد اهمیت هستند. هیدروکلوییدهای اصلی شامل اسیدهای آلگنیک در ماکروجلبک های قهوه ای و آگار و کاراگینان ها در ماکروجلبک های قرمز وجود دارد.
کاربردهای آگار در کشت باکتری و بعنوان ژلاتین در صنایع غذایی می باشد.
علاوه بر این گیاهان دریایی در مواردی همچون پرورش جانداران بی مهره، تولید کود شیمیایی و تولید وسایل بهداشتی و آرایشی استفاده می شود.
رشد بیش از اندازه ماکروجلبک ها در سراسر جهان افزایش یافته است و بیم می رود که این موضوع باعث تغییر اکوسیستم و اثرات نامطلوب بر آن گردد.
افزایش آلودگی های انسانی ناشی از سوخت های فسیلی و استفاده از کودهای شیمیایی باعث افزایش فسفر و نیتروژن مورد نیاز برای رشد جلبک ها شده است.
این موضوع دلیلی برای رشد سریعتر ماکروجلبک ها در دهانه رودخانه ها و دریاها می باشد. افزایش بیش از حد ماکروجلبک ها باعث بروز تأثیرات نامطلوب بر روی ماهی ها و دیگر جانداران می گردد.
ماکروجلبک ها تعداد زیادی از مواد زیست شیمیایی را تولید می کنند از این جمله میتوان: کراتنویید، ترپنویید، کلروفیل، فایکوبیلین، اسیدهای چرب غیراشباع، پلی ساکارید، ویتامین و استرول را نام برد.
خانواده ماکروجلبک گراسیلاریا بیش از 300 نوع از آن شناسایی و 160 گونه از آن طبقه بندی شده است.
این ماکروجلبک با توجه به خاصیت های خود برای صنایع و تکنولوژی های زیستی بسیار با اهمیت است و با توجه به میزان بالایی بازده رشد به عنوان یک زیست توده اقتصادی مطرح شده است.
در تحقیق حاضر گونه گراسیلاریا گراسیلیس در ایران شناسایی گردیده است و اثر رشد بیش از اندازه آن بررسی می گردد.
مقالات محیط زیست (مرکز عطران)
مقاله مذکور دارای نشان ثبت ملی از سازمان اسناد بوده و مورد تأیید دبیرخانه دائمی مرکز عطران می باشد. پل ارتباطی انتشارات عطران ۶۶۱۹۱۰۰۰-۰۲۱ و پشتیانی تلگرام آنلاین ۰۹۱۰۸۱۷۲۸۹۶ می باشد. جهت دانلود فایل مقاله بر روی گزینه “خرید” کلیک نمایید: