عنوان مقاله:
امکان جداسازی فلز سنگین مس با استفاده از رس مونت موریلونیت در آب آلوده
نویسندگان: پریا درویشی، آرش جوانشیر
چکیده
با توجه به بحران آب و محدودیت دسترسی به آب شیرین ضمن افزایش روزافزون منابع آلوده کننده، آلودگی منابع آبی به یک مشکل جهانی تبدیل شده است.
فلزات سنگین یکی از جدی ترین آلاینده های آب محسوب می شوند که به دلیل سمیت بالا، فراوانی و سهولت تجمع آن ها بواسطه گیاهان و جانوران مختلف مورد توجه قرار گرفته اند.
فلزات سنگین منتشر شده در محیط وارد خاک شده و سپس وارد زنجیره غذایی موجودات می گردند.
به طور کلی، فلزات سنگین سم های سیستمیک بوده با اثر اختصاصی روی اعصاب، کلیه، جنین و سرطان زایی می توانند سبب مرگ و میر شوند.
بعضی از این فلزات را توسط مواد دانه ریز (خاک رس) می توان جداسازی نمود ولی مشکلی که اضافه می شود جداسازی آب بسیار گل آلود از آب زلال خواهد شد.
برای زلال نمودن آب گل آلود راه های شیمیایی زیادی مطرح شده است، همچنین روشی در آزمایشگاه لیمنولوژی و هیدروبیولوژی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ابداع شده که بدون استفاده از مواد شیمیایی اضافی، انسان را قادر میسازد ذرات ریز را جدا کند.
جذب WB توسط غلظت اولیه فلز، دوز جاذب، دما، اندازه جاذب، سرعت همزدن و pH محلول تحت تاثیر قرار می گیرد.
راندمان جذب با افزایش زمان تماس، دما و سرعت افزایش یافته و با افزایش اندازه جاذب کاهش یافته است.
در بررسی روش های بیوجذب فلزات سنگین کروم و کادمیوم از پساب های صنعتی با استفاده از زائدات کشاورزی با افزایش pH، افزایش زمان ماند و افزایش دوز مواد جاذب افزایش یافته، در صورتی که در مورد بیوجذب کروم با افزایش pH به حدود Ph=8 و افزایش زمان ماند و دوز ماده جاذب نیز افزایش می یابد و در هر دو مورد Ph به عنوان یک عامل تعیین کننده در میزان جذب مطرح می باشد…
مقالات رشته محیط زیست (مرکز عطران)
مقاله مذکور دارای نشان ثبت ملی از سازمان اسناد بوده و مورد تأیید دبیرخانه دائمی مرکز عطران می باشد. پل ارتباطی انتشارات عطران ۶۶۱۹۱۰۰۰-۰۲۱ و پشتیانی تلگرام آنلاین ۰۹۱۰۸۱۷۲۸۹۶ می باشد. جهت دانلود فایل مقاله بر روی گزینه “خرید” کلیک نمایید: