عنوان مقاله:
بررسی نحوه کارکرد کارخانه تغلیظ معدن مس سونگون
نویسندگان:
عرفان رحیمی
چکیده
کارخانه تغلیظ معدن مس سونگون در دو فاز ۴ و ۲۵ ساله طراحی شده است که فاز اول کارخانه به ظرفیت هفت میلیون تن خوراک در سال احداث شده و در شش ماهه دوم سال ۱۳۸۳ راه اندازی شده است و در فاز دوم ظرفیت به چهارده میلیون تن خوراک در سال افزایش می یابد، میزان تولید کارخانه در فاز اول یکصد و پنجاه هزار تن کنسانتره مس با عیار ۳۰ درصد در سال است. کار خانه شامل دو بخش صنعتی و نیمه صنعتی است.
سید باطله کارخانه تغلیظ معدن مس سونگون از نوع دره ای و مفرد خواهد بود و با توجه به قرار گیری منطقه احداث سد بطله در محدوده جنگل های ارسباران و در بالا دست رودخانه ارس، کنترل نقود انواع آلودگی های منتشر شده از سد باطله به محیط اطراف از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
پیش بینی می شود با توجه به وجود انواع مواد شیمیایی مصرفي فلوتاسیون در پساب کارخانه و نیز وجود کانی های دارای قابلیت تولید زهاب اسیدی به ویژه پیریت در ترکیب کانی شناسی باطله و نیز مسلة pH نسبتا بالای پاپ باطله، راه اندازی کارخانه فرآوری مس سونگون با مشکلات زیست محیطی فراوانی روبرو باشد که باید در این مورد تدابیر مناسب اندیشیده شود.
پروژه فاز دوم تکارخانه تغلیظ معدن مس سونگون با هدف تولید سالانه ۱۵۰ هزار تن کنسانتره با عیار ۲۵ درصد به مرحله بهره برداری رسیده و این واحد با توجه به محتوی مسی که ما از ماده معدنی داریم در دنیا در نوع خود بی نظیر است. میزان خاک ورودی این واحد ۷ میلیون تن در سال و با عيار متر) است و تا پایان سال به ظرفیت اسمی واحد معادل ۱۵۰ هزار تن در سال خواهد رسید میزان سرمایه گذاری ارزی این پروژه ۹۵ میلیون یورو و ریالی آن ۲ هزار و ۴۷۲ میلیون ریال بود مراد علیزاده و میزان آب مورد نیاز این پروژه را ۲ هزار متر مکعب در ثانیه میباشد.
با احداث سدی در نزدیکی کارخانه برای تامین آب مورد نیاز اقدامی انجام شد که از این میزان نیاز تنها ۱۳۵ متر مکعب در ساعت آب تازه مصرف شود و مابقی با تصفيه درون سیستم در جریان باشد. در حال حاضر این پروژه ۲۷ مگاوات برق مصرف می کند که آن را از برق سراسری دریافت کرده و مشکلی برای تامین برق مورد نیاز نیست .
با توجه به سرمایه گذاری های خوبی که در این منطقه انجام گرفته این واحد با بهره وری بالایی فعالیت داشته و کمترین آلودگی زیست محیطی را دارد و با افتتاح این پروژه میزان کنسانتره به ۳۰۰ هزار تن در سال می رسد.
بانک مقالات محیط زیست
مقاله مذکور دارای نشان ثبت ملی از سازمان اسناد بوده و مورد تأیید دبیرخانه دائمی مرکز عطران می باشد. پل ارتباطی انتشارات عطران 66191000-021 و پشتیانی تلگرام آنلاین 09108172896 می باشد. جهت دانلود فایل مقاله بر روی گزینه “خرید” کلیک نمایید: