عنوان مقاله:
جایگاه راهکارهای دانشبنیان در مدیریت بحران آب
نویسندگان: آرش اسدبیگی، محمود احمد پور برازجانی، سامان ضیایی، احمد سلطانی ذوقی
چکیده
بحران آب مطلبی است که نیاز چندانی برای پیگیری برای اثبات ندارد بعبارتی بدون هیچ مطالعه ای میتوان از ظواهر امر به فاجعه در حال رخداد کشور پی برد و این نیازمند مدیریت بحران آب از طریق راهکارهای دانش بنیان خواهد بود.
برنامهریزی، طراحی و مدیریت سامانههای منابع آب برای تحقق اهداف توسعه پایدار در یک منطقه، نیازمند مشارکت همگانی است.
کلیه کسانی که در امر توسعه و مدیریت منابع آب دخیل هستند باید همواره اثرات سیستم را در تغییرات اقتصادی، اجتماعی و همچنین محیط زیست ارزیابی کنند.
برای نیل به توسعه پایدار بایستی به موضوع پایداری در کلیه ابعاد برنامهریزی، طراحی، سازهای و بهرهبرداری توجه شود.
تحلیلهای اقتصادی و زیستمحیطی نهتنها باید مرحله توسعه، بهرهبرداری و نگهداری سیستم را در نظر بگیرند، بلکه باید امکان نابودی و نیاز به جایگزین سازی آن را نیز موردتوجه قرار دهند.
کمبود آب یک مشکل جهانی رو به رشد است و افزایش جمعیت، بهبود سطح زندگی و تقاضای در حال افزایش برای کیفیت محیط زیست، دولتها را برانگیخته تا برای مدیریت بهتر منابع آب موجود، راهکارهای بهتری را ارائه نمایند
بعضی نشانهها حاکی از فعالیت سیاستگذران در مساله امنیت آب به عنوان اولویت ملی است و در حال حل وفصل این معضل است.
سوابق اجرایی و سیاست گذاری نشان میدهد سیاستها اغلب کوتاهمدت و در راستای درمان موقتی دردهای ناشی از این بحران است تا رفع علتها و مسایل ریشهای موجود،برای تغییر در سیاستهای مربوط به این نهاده با ارزش لازم است تا استراتژیها در جهت بهره مندی از راهکارهای دانش بنیان جهت یابی شوند، مواردی از سیاستهایی که با تکیه بر دانش روز میتوان از انها برای رفع بحران فعلی بهره برد عبارتند از:
1.اصلاح ساختار پراکنشی جمعیتی
2.اصلاح ساختار دانشی و سرمایه ای روستایی
3.اصلاح الگوی کشت مناطق
بانک مقالات محیط زیست
مقاله مذکور دارای نشان ثبت ملی از سازمان اسناد بوده و مورد تأیید دبیرخانه دائمی مرکز عطران می باشد. پل ارتباطی انتشارات عطران ۶۶۱۹۱۰۰۰-۰۲۱ و پشتیانی تلگرام آنلاین ۰۹۱۰۸۱۷۲۸۹۶ می باشد. جهت دانلود فایل مقاله بر روی گزینه “خرید” کلیک نمایید: