تعریف كیفیت حسابرسی
یکی از متداولترین تعریفها درباره حسابرسی، تعریفی است که توسط دی آنجلو (1981) ارائه شده است. او کیفیت حسابرسی را این گونه تعریف کرده است : «ارزیابی (استنباط) بازار» از احتمال این که حسابرس، نخست موارد تحریفات با اهمیت در صورتهای مالی یا سیستم حسابداری صاحب کار را کشف کند و دیگر اینکه تحریف با اهمیت کشف شده را گزارش دهد.
انواع روشهای حسابرسی
از طریق استاندارد حسابرسی میتوان کیفیت کار حسابرس را ارزیابی کرد .حسابرس باید بداند که چه استانداردهایی را برای کار خود استفاده کند. اما اینکه برای انجام حسابرسی داخلی چه روشهایی در اختیار دارید، بحث دیگری است. حسابرس باید بداند که انواع روشهای حسابرسی چیست و چگونه باید از آن استفاده کند.
حسابرسی صورتهای مالی: حسابرسی صورتهای مالی برای بررسی اسناد مالی و تایید تطابق یا عدم تطابق آنها با اصول حسابداری انجام میشود. اساسی ترین و پایه ترین نوع حسابرسی، همین روش است. یعنی اولین کاری که حسابرس باید انجام بدهد،بررسی درستی سندهای حسابداری است.
حسابرسی رعایت: سیاستها، قوانین و احکام دولتی همیشه در حال به روز رسانی است. وظیفه حسابرس در روش حسابرسی رعایتی، بررسی تطبیق اسناد مالی با کنترل های داخلی است.
حسابرسی عملیاتی: در روش حسابرسی عملیاتی، هدف مشخص کردن سودآوری و صرفه اقتصادی شرکت است. وظیفه حسابرس در این روش، بیان راهکارهایی است که بتواند سودآوری شرکت را بهبود ببخشد.
حسابرسی قانونی: حسابرسی قانونی عمدتاً در شرکتهایی انجام میشود که شرکا و اعضای هیئت مدیره به مشکل قانونی برخورد کرده اند .اختلاف بین سهامداران یا وجود ضررهای مالی سنگین میتواند مشکلات قانونی برای شرکت به وجود بیاورد.
حسابرسی داخلی: تمامی افرادی که در واحد حسابداری کار میکنند، موظف به ارائه گزارشات هفتگی، ماهانه و سالانه به مدیران بالادستی هستند. هدف از انجام حسابرسی داخلی،راستی آزمایی و بررسی صحت گزارشات کارکنان مالی است.
نوبت چاپ: اول
جهت پاسخگویی به سؤالات و تهیه کتاب مربوطه می توانید از طریق گزینه خرید محصول و پل ارتباطی انتشارات عطران اقدام نمایید:
دفتر مرکزی انتشارات عطران: 66191000 -021
شماره تلگرام پشتیبانی (24 ساعته): 09108172896