ل
مفهوم مدیریت شهری
شهر مجموعهای از فعالیتهای انسانی و فیزیکی است و به همین دلیل ضرورت دارد برای استفاده بهتر از مجموعه فعالیت ها و جلوگیری از هدر رفتن نیروها در آنجا، مدیریت اعمال شود. بنابراین مدیریت شهرها با استفاده از مدیریت علمی و آخرین یافتهها در مورد بهترین شیوههای برخورد با منابع انسانی و محیطی پا به عرصه وجود گذاشته است. به نظر محققان دائره المعارف بریتانیا، هر چه قدر هم که در تاریخ به عقب برگردیم به شهری که فاقد حکومت باشد، بر نمیخوریم (سعیدنیا، 1379: 21).
اعمال قدرت مدیریت شهری در چگونگي استقرار و اداره شهرها برحسب گونههای فرهنگي و ساختار اجتماعي- سياسي جوامع پديدار میشود. شهر كه پیچیدهترین و متنوعترین جلوههای زندگي بشري را در خود دارد بدون وجود نظام مدیریت شهری كه ضمن انجام برنامه ريزيهاي لازم براي رشد و توسعه آينده شهر به مقابله با مسائل و مشكلات كنوني آن میپردازد، بي سامان میگردد (سعيدنيا، 1383: 19).
اصطلاح مدیریت شهری از لحاظ مفهومي متنوع و تا حدي مبهم است. اين امر ناشي از تنوع نگرشهاي موجود به دليل ميان رشتهای بودن و جديد بودن مفهوم مديريت شهري است و دستيابي به تعريفي مشخص و واحد مستلزم در نظر گرفتن بسياري از اين تعاريف است كه در زير به برخي از آنها اشاره میشود:
مديريت شهري بطور كلي از نظر كميسيون سكونتگاههاي انساني سازمان ملل (UNCHS)به عنوان الگويي براي مديريت وتوسعه سكونتگاههاي شهري اعم از شهرهاي كوچك و بزرگ و مادر شهرها مطرح شده و همه بازيگران فعال در امور شهري نظير شركتهاي خصوصي، مجامع غير دولتي مجامع مدني (N.G.O) و ديگر افراد و گروههايي كه در شهر كار و زندگي میکنند،
را در بر ميگيرد، (دبير اجرايي كميسيون سکونتگاههای انساني سازمان ملل، 1373: 3). دادههای سيستم مديريت شهري، خواستههای دولت و شهروندان و ستاندههای آن توسعه كميت و كيفيت زندگي شهري است.
نوبت چاپ: اول
جهت پاسخگویی به سؤالات و تهیه کتاب مربوطه می توانید از طریق گزینه خرید محصول و پل ارتباطی انتشارات عطران اقدام نمایید:
دفتر مرکزی انتشارات عطران: 66191000 -021
شماره تلگرام پشتیبانی (24 ساعته): 09108172896