هنری فورد کیست؟
«آن چه می خواهم روی آن تاکید کنم، این است که شیوه متداول انجام کار، بهترین شیوه آن نیست. من به مرحله ای رسیده ام که قصد ترک کامل شیوه های مرسوم تجارت و فعالیت را دارم. از این نقطه است که موفقیت های شرکت شروع خواهد شد. ما تاکنون هم تا حدی متفاوت بوده ایم. خودروهای ما پیچیدگی کمتری نسبت به محصولات سایر رقبا دارند. ما هیچ سرمایه خارجی هم در کار خود استفاده نمیکنیم. اما فارغ از این دو مساله، خودرو های ما نیاز به تفاوت های بیشتری با سایر خودرو ها دارند.»
زمانی که لحظه دگرگونی فورد فرا رسید، چند صد کارآفرین رقیب در جهان به تولید خودرو مشغول بودند. آن ها در پس زمینه و شیوه فعالیتهایشان شباهت بسیاری داشتند: همه مهندس بودند، تقریباً همه طراح محصول بودند، همه شیفته خودرو بودند و وارد مسابقه جدیدی شده بودند تا شانس پیروزی خود را بسنجند، هیچکدام از خودرو ساز ها هم بیش از چند خودرو در روز تولید نمی کردند. مشتریان تمام این خودرو ساز ها هم یک گروه مشخص بودند (تنها بازاری که در آن روز برای خودرو وجود داشت): اشرافزادگان ثروتمند و مرفهی که اغلب دیوانه ماشین بودند، در رانندگی مهارت داشتند و به خوبی از غول های زیبای خود نگهداری می کردند. فورد با آن که رهبر بازار نبود، یکی از بزرگترین تولید کنندگان بود و در هر روز حدود ۵ خودرو تولید می کرد.
اما با آن که لحظه تحول فورد در سال ۱۹۰۸ فرا رسید، از همان ابتدا ویژگی عجیبی در دیدگاههای او دیده میشد. فورد نوشته است: «از همان روزی که خودرو ها راهی خیابان شدند، به نظرم یک ضرورت برای همه مردم بودند.»
هنری فورد این سخن را در زمانی بیان کرد که به هیچ وجه قابل درک نبود، چرا که قیمت هر خودرو حتی از مجموع دستمزد سالانه کارگران ماهر هم بسیار بالاتر بود. اما فورد یک فرد سرسخت و مصمم بود.
نوبت چاپ: اول
جهت پاسخگویی به سؤالات و تهیه کتاب مربوطه می توانید از طریق گزینه خرید محصول و پل ارتباطی انتشارات عطران اقدام نمایید:
دفتر مرکزی انتشارات عطران: 66191000 -021
شماره تلگرام پشتیبانی (24 ساعته): 09108172896