نشر ملی عطران: کتاب “هند بوک تصفیه آب دگرمونت 2007 جلد اول” مترجمین “احمد احمدی نیک، بیتا سادات حیدری، مهسا فرهنگی” ویراستار(مهدی هاشمی شهرکی)
هشـدار
کلیه حقوق مادی و معنوی کتاب هند بوک تصفیه آب دگرمونت متعلق به گروه عطران و انتشارات عطران با شماره مجوز 12666 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می باشد.
کتاب مذکور در انحصار ناشر مذکور بوده و فتوکپی و عکس برداری بدون اجازه کتبی ممنوع می باشد.
هرگونه کپی برداری در فضای مجازی یا انتشار و پخش این اثر یا قسمتی از آن در اینترنت (با واسطه یا مستقیم) مطلقاً ممنوع بوده و شخص یا مجموعه مربوطه سریعاً توسط پلیس فتا مورد پیگرد قضایی قرار خواهند گرفت.
لازم به ذکر است درج تصویر روی جلد یا اسکن و تصاویر صفحات داخل کتاب در اپلیکیشن ها یا وبسایت های شرکت ها، پیمانکاران، مشاورین، ادارات و … منوط به اخذ اجازه کتبی این مجموعه می باشد؛
در غیر اینصورت تامین بی قید و شرط خسارات مالی و معنوی وارده به عهده شخص یا مجموعه خاطی بوده و اقدامات قانونی توسط اظهار نامه قضایی پلیس فتا صورت خواهد پذیرفت.
قدردانی
با سپاس از تیم احمد احمدی نیک، بیتا سادات حیدری، مهسا فرهنگی همکاران بخش مطالعات شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، که هم ایده ترجمه این کتاب ارزشمند از آن ها بود و هم کمک علمی و فنی شایانی برای این کار حساس، پرزحمت و زمان بر می باشند.
همچنین باسپاس از زحمات مهندس مهدی هاشمی شهرکی که با وقوف به حساسیت پروژه، نهایت تلاش خود را در راستای دقت و روانی متن، اهتمام داشته اند.
در نهایت مجموعه عطران با افتخار پذیرای ایرادات مطرح شده از طرف خوانندگان دانشمند به ترجمه و حتی متن اصلی می باشد و در صورت تأیید توسط هیأت علمی گروه عطران و همچنین نویسندگان کتاب اصلی، قطعا در چاپ های بعدی اصلاحات مطروحه اعمال خواهد گردید.
حلالیت نمکهای کم محلول. حاصلضرب انحلالپذیری
تجربه نشان میدهد که در یک محلول اشباعشده از نمک AB که به میزان کمی محلول است (حلالیت کمتر از 0.01 مول بر لیتر)، حاصلضرب غلظتهای یونی [–B]×[+A] برای یک دما و نیروی یونی مشخص از محلول، ثابت است. به این حاصلضرب که با نماد Ks نشان داده میشود، حاصلضرب حلالیت (انحلالپذیری) گفته میشود.هرچه ماده کمتری محلول باشد، مقدار Ks کمتر است. برای کربنات کلسیم محلول با غلظت 12 میلیگرم بر لیتر، حاصلضرب حلالیت Ks برابر با KF8-32 (مول بر لیتر)2 است؛ مانند معادلات pH، log Ks = pKs میباشد. وجود نمکهای دیگر، نیروی یونی محلول را افزایش میدهد و درنتیجه این امر باعث تغییر در حلالیت میشود. افزایش حلالیت، که اثر نمک نامیده میشود، هنگامی مشخص میشود که الکترولیت، یون مشترکی بانمک موردنظر نداشته باشد. در غیر این صورت، حلالیت کاهش مییابد. بهعنوانمثال، در محلول 01/0 مول بر لیتر کلراید سدیم، حلالیت کلراید نقره بر 1000 تقسیم میشود.
محلولهای بافری و قدرت بافر
یک محلول بافر، محلولی است که اسیدیته آن در مقابل افزایش مقادیر کمی اسید یا باز، تغییرات کمی را نشان میدهد. این محلولها در مواقع نیاز به انجام واکنش در pH ثابت، کاربرد عملی دارند. اینها با مخلوط کردن یک اسید ضعیف و نمک سدیم یا پتاسیم یا یک باز ضعیف و نمک اسید قوی آن به دست میآیند. بهعنوانمثال: اسید استیک- استات سدیم (3.7 تا 5.6pH =)، سدیم هیدروژن ارتو فسفات – سدیم دی هیدروژن ارتوفسفات (6 تا 9pH =) و غیره.
فصل 1 (آب- یک عنصر اساسی)
فیزیک آب..
سه حالت…
خواص فیزیک…
حالتهای فیزیکی ناخالصیهای موجود در آب
شیمی آب..
آب بهعنوان حلال..
یونیزاسیون..
اکسیداسیون – احیاء
بیولوژی آب..
متابولیسم آب و سلول..
آب، محیط زندگی میکروبی..
مواد مغذی..
اجزای مضر.
اصطلاحات مورداستفاده توسط آنالیز کننده های آب
فصل 2 (چه آبی باید تصفیه شود و چرا؟)
آب طبیعی
آب زیرزمینی
آب سطحی
آب دریا و آبهای لب شور
چرخه کربن
چرخه نیتروژن
لینک خرید سایر جلدهای کتاب دگرمونت:
نوبت چاپ: اول
جهت پاسخگویی به سؤالات و تهیه کتاب مربوطه می توانید از طریق گزینه خرید محصول و پل ارتباطی انتشارات عطران اقدام نمایید:
دفتر مرکزی انتشارات عطران: 66191000 -021
شماره تلگرام پشتیبانی (24 ساعته): 09108172896