نیوشا دقیقی ماسوله
پژوهشگرجوان تاریخ و فرهنگ ایران، تحصیلات خود را به ترتیب با مدرک های کارشناسی مدیرین جهانگردی، کارشناسی ارشد ایرانشناسی به انمام رسانده است. او تا پیش از این 5 عنوان تآلیف و بالغ بر10 مقاله بین المللی در کارنامه خود دارد
در مقدمه این کتاب می خوانیم:
با گسترش رو به رشد فرهنگ غربی که از آن با عنوان غربگرایی و تجملگرایی افراطی نیز نام برده میشود، با گذشت زمان برخی از مهمترین شاخصه های هویت اصلی بسیاری از مردم مناطق، شهرها، و … دچار تغییر و تحول میشود. لذا باید دانست بدون مطالعۀ آثار پیشینیان بومی و غیر بومی ـ که سفرنامه ها یکی از بهترین نمونه های آثار غیربومیان محسوب میشوند ـ و شناختن آداب و رسوم و اعتقادات پیشینیان بخصوص دین آنان شناخت کامل و دقیق هویت هیچ سرزمینی کامل و به درستی صورت نخواهد گرفت.
به دلیل نبود پیشینۀ پژوهش قابل ذکری ـ چه کتاب و چه مقالۀ علمی ـ کار کردن روی این مبحث بسیار سخت و در استخراج مطالب مرتبط و ریز، طاقت فرسا بوده است. با این حال خوشبختانه با وقت بسیاری که صرف مطالعۀ کتب گوناگون این حوزه در کتابخانه ها شد، موفق به جمع آوری مواد خام و نکات کلیدی مطلوب و گاهی در نوع خود کم نظیری گردید که با خرج دقت و ظرافت بسیار و بررسی چند بارۀ محتوای متون و سنجش میزان سطح علمی و اعتبار نویسندگان متون مختلف، اثر حاضر تدوین و آمادۀ ارائه شد.
نگارنده در فصول مختلف کتاب به موضوعاتی همچون:
بررسی دین های ایران باستان در سفرنامه های دورۀ صفوی
بررسی دین های ایران باستان در سفرنامه های دورۀ قاجار
پیشینۀ دین های ایران باستان در منابع تاریخی و تحقیقات جدید اشاره کرده است.