وحید حبیبی: نویسنده کتاب “مبانی طراحی و اجرایی ژئوسنتتیک ها در استحکام شیروانی” نشر ملی عطران
تقدیم به پدر و مادر عزیزم:
خدای را بسی شاکرم که از روی کرم، پدر ومادری فداکارنصیبم ساخته تا در سایه درخت پربار وجودشان بیاسایم و از ریشه آنها شاخ وبرگ بگیرم و از سایه وجودشان در راه کسب علم و دانش تلاش نمایم. والدینی که بودنشان تاج افتخاری است بر سرم و نامشان دلیلی است بر بودنم، چرا که این دو وجود، پس از پروردگار، مایه هستی ام بوده اند دستم را گرفتند و راه رفتن را در این وادی زندگی پر از فراز ونشیب آموختند. آموزگارانی که برایم زندگی، بودن و انسان بودن را معنا کردند..
افزایش روز افزون جمعیت و نیازهای مردم به راه های دسترسی و ساختمان های بلند مرتبه و به تبع آن گود برداری عمیق و …، مشکلات و محدودیت های اجرایی و اقتصادی برای ساخت و ساز از دغدغه های موجود در حال حاضر میباشد. بنابراین انتخاب مواد و مصالح مناسب برای خاکریزی و گود برداری همیشه جزء موارد قابل توجه بوده است. از جمله این مصالح، خاک مناسب میباشد. خاک، مصالحی است که به خوبی در مقابل فشار و برش مقاومت میکند اما قادر نیست در برابر نیروی کششی از خود مقاومت چندانی نشان دهد. برای رفع این عیب موضوع مسلح کردن خاک مطرح میگردد که یک روش ساخت و ساز است. امروزه تسلیح خاک با عناصر پلیمری، بهمنظور افزایش توان باربری مورد توجه پژوهشگران و طراحان حوزه ژئوتکنیک قرار گرفته است. در این ارتباط کاربرد ژئوتکستایلها، بهعنوان یکی از منسوجات مصالح ژئوسینتتیکی، به منظور جبران مقاومت کششی، افزایش مقاومت برشی، تقویت و حفاظت خاکها افزایش روزافزونی داشته است.
تمرکز مطالعات انجام شده بر روی گستره وسیعی از متغیرهای مسئله، شامل طول لایههای ژئوسینتتیکی (ژئوتکستایل)، فواصل بین مسلحکنندهها، فاصله اولین لایه مسلحکننده از زیر فونداسیون، فاصله پی از لبه شیب و تأثیر زاویه چرخش و آرایش زاویهدار مسلحکنندهها نسبت به پی، میباشد. بهمنظور کاربردی نمودن نتایج و ارائه معیارهای مهندسی، تمامی پارامترها بهدست آمده نسبت بهعرض پی، بیبُعد شده و مقادیر بهینه برای هر کدام از متغیرهای تحلیل، برای دستیابی به بیشترین ظرفیت باربری برای پی، بهدست آمده است.